Курка з ананасом і перцем в кисло солодкому соусі по китайськи

Курка з ананасом і перцем в кисло солодкому соусі по китайськи простий рецепт.

Інгредієнти

Куряче філе – 500 г
Ананас консервований або свіжий – 200 р
Болгарський перець – 2 шт.
Соєвий соус
Крохмаль – 2 ст. л.
Борошно – 1 ст. л.
Томатна паста чи кетчуп – 2 ст. л.
Корінь імбиру – 20 г (за бажанням)
Яблучний оцет – 1 ст. л.
Мед або цукор – 2 ст. л. (також можна використовувати ананасовий сироп)

Курка з ананасом і перцем в кисло солодкому соусі по китайськи покроковий рецепт

1. курку Нарізаємо невеликими шматочками. Викладаємо в глибоку посуд і заливаємо соєвим соусом, щоб він ледве покривав її. Маринуємо 1 годину. Додаємо курку в 1 ст. л. крохмалю та борошна, ретельно перемішуємо. На сковороді розігріваємо рослинне масло (побільше).

2. Невеликими порціями викладаємо курку в гаряче масло й обсмажуємо 3-5 хвилин, постійно перевертаючи. Обсмажену курку викладаємо на паперові рушники. На розігрітій сковороді з рослинним маслом обсмажуємо болгарський перець (нарізаний шматочками).
3. Постійно помішуючи 2-3 хвилини. Додаємо до перцю потертий на тертці корінь імбиру (за бажанням), яблучний оцет, пів склянки кип’яченої води (або ананасовий сироп) і шматочки ананасов.
4. Якщо використовуєте воду, то необхідно додати цукор або мед. Ретельно перемішуємо і тушкуємо 3 хвилини. Додаємо кетчуп або томатну пасту, 1 ст. л. крохмалю і ретельно перемешиваем.
5. Додаємо курку і акуратно перемішуємо. Зменшуємо вогонь, накриваємо кришкою і тушкуємо 3 хвилини. При подачі можна посипати кунжутом. Приємного апетиту!