Свиняча грудинка в духовці з яблучним соусом Гордона Рамзі

Як смачно зробити Свинячу грудинку в духовці з яблучним соусом Гордона Рамзі простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Свиняча грудинка повільного приготування з яблучним соусом – рецепт з книги “Bread Street Kitchen” Гордона Рамзі. Цей спосіб приготування свинячої грудинки не самий простої: грудинка запікається повільно і пої невисокій температурі потім обпалюється щоб вийшла вів вона стала по-справжньому хрусткою.
І для цього знадобиться добре заточений, гострий ніж. Яблучний соус з ароматом кориці – ідеальне доповнення до такої страви. Хрустка скоринка при тане в роті м’ясі всередині. Важливо надрізати шкіру перед запіканням.

Інгредієнти

На 6-8 порцій:

1 свиняча грудинка на кістки, близько 2-3 кг
Co ¼ лимона
Морська сіль
25 мл рослинного масла

Для яблучного соусу:
500 г десертних яблук, таких як Брейберн, очистити від шкірки, серцевини і крупно нарізати ½ ч. л. меленої кориці або за смаком

Свиняча грудинка в духовці з яблучним соусом Гордона Рамзі покроковий рецепт

1. Розігрійте духовку до 240°С Використовуючи дуже гострий ніж, надріжте шкіру на грудинці по ширині на відстані приблизно 1 см, акуратно, щоб не розрізати до м’яса (інакше воно підгорить). Викладіть грудинку на деко з ґратами. Видавити лимонний сік кожу.
2. Рівномірно посипте великою кількістю солі і полийте рослинним маслом поверх солі. Втирайте в шкіру сіль, стежачи за тим, щоб зверху не залишилося масляних калюж. Запікайте в духовці 25-30 хвилин, поки шкіра не почне хрустіти. Зменшіть температуру духовки до 160 °С і запікайте ще 1½ години, поки м’ясо не стане мягким.
3. Знову збільшити температуру духовки до 240 ° С і запікайте ще близько 15 хвилин, щоб скоринка стала дуже хрустким і золотистим. Поки запікається свинина, приготуйте яблучний соус. Покладіть яблука в каструлю з 2-3 столовими ложками воды.
4. Накрийте і готуйте на слабкому вогні 10-15 хвилин, поки яблука не стануть м’якими і не почнуть прилипати до дна (щоб додати трохи кольору). Додайте ще трохи води, якщо яблука занадто сильно прилипают.
5. Як тільки яблука приготуються, зніміть їх з вогню і додайте корицю, потім збийте блендером для отримання однорідного соусу або залиште цілими для більш об’ємною текстурою. Залиште остигати. Наріжте свинину і подавайте з яблучним соусом.