Запеенные ніжки качки в духовці в червоному вині і апельсиновому соку

Сьогодні у нас рецепт крутіше, ніж у дорогому ресторані 🔥. Це шалено смачно, ось спробуйте 😀👍. Запеенные ніжки качки в духовці в червоному вині і апельсиновому соку простий рецепт.

Інгредієнти

✅ Качка 2 ніжки
✅ Вино червоне 100 мл
✅ Апельсиновий сік 150 мл
✅ Соєвий соус 30 мл
✅ Мед 50 гр
✅ Перець чорний
✅ Кориця 1 паличка
✅ Часник 3 зубчики
✅ Розмарин 3 гілочки
✅ Лавровий лист 3 шт
✅ Крохмаль кукурудзяний 1 год л
✅ Масло вершкове 30 г

Для пюре
✅ Картопля 300 гр
✅ Шпинат 1 ст л
✅ Молоко 50 мл
✅ Масло 25 гр
✅ Соус песто 1 год л
✅ Сіль

Запеенные ніжки качки в духовці в червоному вині і апельсиновому соку покроковий рецепт

1. Першим ділом займемося соусом, в якому будемо мучити качку💫. Спочатку виливаємо червоне вино, апельсиновий сік, мед і соєвий соус👌. Потім додаємо всі інгредієнти, що залишилися, – роздавлений часник, корицю, розмарин і лавровий лист. Добре розмішуємо, щоб мед розійшовся і не осідав на дно. ⠀

2. Маринуємо в цьому соусі качку 30 хвилин, а поки начистим і відваримо картоплю. Картоплю необхідно посолити👌. ⠀ Потім качку накриваємо фольгою і відправляємо в духовку на 1,5 години на 160 градусів. Після знімаємо фольгу і ще хвилин на 10 на 180 градусів, щоб підрум’янилися ніжки😋. ⠀

3. З відвареної картоплі робимо пюре з додаванням олії, молока, шпинату і соусу песто (рецепт соусу песто з кінзи у нас в минулих відео👍). ⠀ Коли качка повністю приготувалася, нам потрібно процідити соус і варити його на повільному вогні з додаванням вершкового масла і крохмалю🤗.

4. Соус трохи запустеет і на смак стане просто чудовим🙏. ⠀ Залишилося все красиво подати і ваш мішленівський вечеря готовий😀🥰.

Відео рецепт 👇