Запечений гусак цілком в рукаві з яблуками в духовці

найкращий рецепт для качки і гуски! 💥 Як смачно зробити Запечений гусак цілком в рукаві з яблуками в духовці простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Качку готуємо в рукаві для запікання – дірочки не робимо! Не дірявимо пакет! Гусака готуємо у фользі – так як він жирний і весь жир буде витікати на лист👌🏻щоб м’ясо не стало маслянистим.

Інгредієнти

Гуска/качка
Сіль
Лимон
Зелені кислі яблука🍏

Для соусу:
Майонез
Сметана
Соєвий соус
Гірчиця
Сіль
Сухий часник

Запечений гусак цілком в рукаві з яблуками в духовці покроковий рецепт

1. З вечора добре солимо птицю і рясно поливаємо лимонним соком всередині і зовні – нейтралізуємо всі запахи👌🏻 маринуємо ніч або хоча б 2 години. Птах дуже «любить» зелені яблука – м’ясо буде дуже ароматним – нарізаємо на скибочки. Для соусу змішуємо: майонез, сметану, соєвий соус, гірчицю, сіль і сухий часник. (не треба більше спецій, щоб не перебити смаки🙏🏻).

2. Птицю рясно змащуємо соусом, начиняємо щільно яблуками, прибираємо в рукав для запікання, дірочки не робимо. ⠀ У мене качка була близько 2,5 кг – я випікала два з половиною години при 185* верх низ.

3. В кінці відкриваємо пакет і хвилин 10 доводимо ще до ідеального красивого кольору. ⠀ На качку завжди потрібно близько 2.5 – 3 години. ⠀ Гусак готується довше, він зазвичай і вагою другим.

4. Його готуємо у фользі, щоб жир виходив весь на гусака краще закласти близько 5 годин, щоб м’ясо відходило від кістки. ⠀ Все максимально смачно і швидко! Приємного апетиту!

Відео рецепт 👇