Курка запечена цілком у духовці з картоплею

Як смачно зробити Курка запечена цілком у духовці з картоплею простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Птах завжди ідеально поєднувалася з цитрусовими, роблячи її соковитою, смачною і ароматною. Найчастіше апельсинами безпосередньо фарширують птаха, додаючи яблука або сухофрукти. Я ж вирішила зробити дуже смачну глазур, яка виконує ще й функцію додаткового соусу. По-моєму ідеально для новорічного столу.

Інгредієнти

✔️ціла Курка 1 шт
✔️Сіль, перець, паприка, куркума, приправи для курки, за смаком
✔️Олія оливкова 2 ст. л

Для глазурі:
✔️Сік одного апельсина
✔️Апельсиновий джем 70 р
✔️Мед 70 р
✔️ Мускатний горіх тертий

Для гарніру:
✔️Бебі картоплю
✔️Сіль, паприка, сушені трави
✔️Олія оливкова 2 ст. л
✔️Гілочки чебрецю

Курка запечена цілком у духовці з картоплею покроковий рецепт

1. Тушку курки промити. Всі спеції змішати, додати оливкове масло і перетерти в кашку. Добре змастити курку зовні і зсередини. Ноги зв’язати і перекласти у форму для запекания.
2. Картоплю помити, посолити, додати спеції, перемішати і викласти у форму до курки. Випікати в заздалегідь розігрітій до 190 градусів духовці 30 хвилин. А поки вона запікається приготувати глазур. Змішати джем, мед і сік апельсина, додати натертий мускатний горіх і на невеликому вогні трохи уварити до загустения.
3. Готовою глазур’ю рясно змастити курку з усіх боків і повторити цю процедуру ще 3-4 рази з проміжком 15 хвилин. Запікати курку до повної готовності. У мене пішло приблизно 1,5 години. Решту глазур можна використовувати в якості додаткового соуса.