Запечені човники з баклажанів з яловичим фаршем в духовці

Як зробити смачні запечені човники з баклажанів з яловичим фаршем в духовці рецепт.

Інгредієнти

Баклажани 3 шт середніх
Фарш яловичий 300 г
Цибулина 1 шт. маленька
Часник – пара зубчиків
Морква 1 шт. маленька
Сіль, перець, мелена паприка
Томатна паста 4 ст. л.
Мелена паприка – за смаком
Сир 100 г
Сметана для змащування

Запечені човники з баклажанів з яловичим фаршем в духовці покроковий рецепт

1. У баклажан вирізаємо середину, залишаючи бортики товщиною 0,5 см, м’якоть залишаємо для начинки! На невеликій кількості олії обсмажуємо нарізані дрібними кубиками цибулю, моркву, подрібнений чеснок.

2. Додаємо до овочів фарш обсмажуємо разом. Додаємо подрібнені серцевини баклажан, томатну пасту, сіль, перець і мелену паприку, тушкуємо кілька минут.

3. Човники з баклажан солимо, заповнюємо м’ясною начинкою. Бортики змащуємо сметаною, щоб не підсохли. Випікаємо на 180 градусах 20-25 хвилин, потім присипаємо натертим сиром і випікаємо ще 10 хвилин. Смакота!