Ліниві голубці з кольоровою капустою і фаршем

Сьогодні я приготую ліниві голубці з цвітною капустою, фаршем і рисом рецепт. Відео рецепт Ірини Подолян з каналу Приємного апетиту!

Інгредієнти

В 100 г – 147 ккал

Фарш
Спеції і чорний перець за смаком
М’ясо – 500 р
Моркву – 50 р
Цибуля – 50 р
Цвітна капуста – 300 г
Рис – 50 г
Вода – 100 г
Сіль – 7 г

Соус
Сіль – 3-4 р
Масло топлене вершкове – 20 р
Вода або бульйон – 200 г
Томатний соус – 200 р
Моркву – 50 р
Цибуля – 50 р
Майоран – 1 г

Ліниві голубці з кольоровою капустою і фаршем покроковий рецепт

1. Добре промитий рис, залити холодною водою і довести до кипіння, накрити кришкою, зменшити вогонь і варити одну хвилину Зняти з плити і повністю остудити під кришкою. Нарізану цвітну капусту, охолоджене м’ясо, будь за смаком, і нарізану ріпчасту цибулю, пропустити через м’ясорубку з діаметром отворів решетування 4-5 миллиметров.

2. Замість кольорової капусти, можна використовувати дрібно нашатковану білокачанну, молоду досить обім’яти, а стару залити окропом на 10 хвилин або проварити, потім ретельно віджати від рідини фарш з’єднати з дрібно натертої сирої морквою і остившім рисом. Залишки рідини з рису злити, додати сіль і спеції за смаком поперчити, масу добре вимісити, вона повинна тримати форму Розділити фарш на 8 або інша кількість частей.

3. Для соусу, томатний соус або пасат з’єднати з водою або бульйоном, замість соусу можна використовувати томатну пасту, пропорції напишу під відео. Посолити за смаком і додати майоран або інші спеції. Форму для запікання змастити жиром, я використовую топлене вершкове масло, посилання на рецепт під відео і вгорі екрану. На дно викласти подрібнену цибулю та моркву. розподілити рівномірним шаром, залити томатним соусом.

4. Сформувати заготовки бажаної форми і розміру. Викласти їх в один ряд на соус. Голубці можна приготувати в сотейнику під кришкою на плиті, викладаючи заготовки в один ряд. Накрити форму щільно фольгою, добре притиснути до країв. Запікати в розігрітій до 200 градусів духовці на середньому рівні без конвекції 60 минут.

5. Гарячі голубці перевернути, накрити щільно фольгою і залишити на 10-15 хвилин, щоб соки правильно розподілилися. Подати з улюбленим салатом, полив соусом або сметаною. Сметану, за бажанням, можна додати томатний соус перед запеканием.