Курка в кисло солодкому соусі з перцем болгарським по китайськи

Як смачно зробити Курка в кисло солодкому соусі з перцем болгарським по китайськи простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Шалено простий і смачний обід 🥘 вимагає мінімум часу , але дає відчути максимум задоволення 🤤

Інгредієнти

Кбжу на 100 гр: 76/12.3/0.9/3.9

Куряче філе -800 гр
Болгарський перець -2 шт. ( 228 гр)
Цибуля – 1 шт (146 гр)
Борошно рисова ц/з – 25 гр
Олія оливкова – 4 мл
Сіль, перець

для соусу:
Вода кімнатної температури – 300 мл
Оцет – 7 мл
Томатна паста -30 гр
Соєвий соус -10 мл
Крохмаль кукурудзяний – 10 гр
Підсолоджувач – щіпка
Сіль, перець

Курка в кисло солодкому соусі з перцем болгарським по китайськи покроковий рецепт

1. Куряче філе нарізаємо на шматочки, посипаємо борошном і добре перемішуємо, обсмажуємо на олії до золотавої скоринки в два етапи, щоб курка не дала сок.
2. Додаємо нарізаний півкільцями цибулю і смажимо ще 3-4 хв, додаємо нарізаний соломкою болгарський перець , обсмажуємо пару хвилин, потім накриваємо кришкою і тушкуємо хвилин 10 на середньому огне.
3. Для соусу в воду додати томатну пасту, соєвий соус, підсолоджувач, оцет, крохмаль, перемішуємо, щоб не було комочков.
4. Вливаємо соус і постійно помішуючи чекаємо коли загусне. Як тільки загус – подаємо з собою або рисом, посипаємо цибулею і зелені кунжутом.