Паста з картоплею, запечена в духовці з копченим сиром

Як смачно зробити Паста з картоплею, запечена в духовці з копченим сиром простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Це бомба!!!! Я з’їла дві порції поспіль, спасибі моїй Мане за приголомшливий Неаполітанська рецепт!

Інгредієнти

на 6 порцій:

•400г короткої пасти
•600г картоплі
•1 маленька цибулина
•1 морква
•1 стебло селери (опціонально)
•100 г копченої грудинки/бекону
•6 помідорів чері
•100г напівтвердого сиру кубиками (ідеально підійде копчений, наприклад скаморца/провола)
•60г тертого твердого сиру (наприклад, пармезан)
•1,2 л овочевого бульйону
•оливкова олія
•сіль, перець

Паста з картоплею, запечена в духовці з копченим сиром покроковий рецепт

1. Обсмажити овочі на оливковій олії: спочатку дрібно нарізані цибулю, моркву, селеру, далі додати помідори, розрізані навпіл і грудинку, нарізану кубиками, обсмажити пару хвилин і додати картоплю, нарізану кубиками. Залити гарячим овочевим бульйоном, варити після закипання 20-25 хвилин, посолить.

2. Додати пасту і при необхідності ще трохи бульйону так, щоб паста могла зваритися. Варити до готовності пасти аль денте, періодично помішуючи, поперчити. Вимкнути вогонь, додати 2ст ложки пармезану і перемешать.

3. Викласти половину тіста у форму для духовки, зверху викласти шар кубиків напівтвердого сиру, накрити залишилася пастою, викласти решту напівтвердий сир і рясно посипати тертвм твердим сиром. Випікати в духовці, розігрітій до 200 градусів 20 минут.

Відео рецепт 👇