Баклажани в часниково соєвому соусі

Як приготувати смачний Баклажани в часниково соєвому соусі рецепт простий. Це рецепт як полюбити баклажани. Або як дізнатися їх з нової сторони. Ніжні, але не втрачають щільність, не розповзаються в кашу. В міру гострі, пікантні і – дивно йде баклажанів солодкістю. Вони розтануть у роті, залишаючи терпке осіннє післясмак. Схожий рецепт був у моєму Осінньому збірнику, якщо ви щаслива володарка, спробуйте і цей варіант. Цікаво, який вам сподобається більше? Якщо ви не знали, чого б такого такого ще приготувати в сезон, то ставте ❤️ і тягніть в закладки. Це буде ваш улюблений рецепт баклажанів!

Інгредієнти

2 великих баклажана
2 ст л кукурудзяного крохмалю
4 ч л соєвого соусу
1 ст л гарячої води
2 ст л цукру
3 зубчики часнику
0,5 год л меленого імбиру
0,5 год л меленого перцю чилі
Рослинна олія для обсмажування
Зелена цибуля
Кінза
Насіння кунжуту
(За смаком для подачі)

Баклажани в часниково соєвому соусі покроковий рецепт

1. Баклажани нарізати на брусочки приблизно 6-8 см завдовжки і завширшки 2-4. Обваляти в 1 ст л крохмалю. У чашці змішати цукор з гарячою водою залишилися крохмалем і соєвий соус. У великій тонкостінної сковороді добре розігріти олію й обсмажити в ньому баклажани буквально за 30 секунд на бік, так щоб з’явилася гарна золотисто-коричнева скоринка, але серединка залишалася плотной.
2. (Якщо сковорода невелика, можна зробити це в кілька прийомів). Відкласти баклажани на блюдо. У тій же сковорідці обсмажити дрібно нарізаний (або видавлений) чеснок.
3. Коли часник стане ароматним, вилити суміш з соєвим соусом, додати мелені імбир і чілі і варити до загустіння 2-3 хвилини. Додати баклажани і готувати 1-2 хвилини, щоб вони просочилися соусом. Посипати кінзою, зеленою цибулею, кунжутом – за смаком. Подавати з рисом.