Смажена червона риба лосось на грилі з часником і грибами

Як смачно зробити Смажена червона риба лосось на грилі з часником і грибами від Гордона Рамзі простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко.

Інгредієнти

200 г сочевиці Пюї (зелена французька сочевиця)
1 лавровий лист
2 гілочки чебрецю
800 мл овочевого бульйону (або води)
1 столова ложка оливкової олії
200 р каштанових грибів, розрізаних на вісім частин
200 г великих плоских грибів або грибів портобелло, нарізаних скибочками
2 зубчики часнику, очищених і дрібно нарізаних
4 х 100 г філе дикого лосося
100 г листя руколи
Морська сіль і мелений чорний перець

ДЛЯ ЗАПРАВКИ
1 зубчик часнику, очищений і подрібнений
2 ст. л. білого винного оцту
1 ч. л. цільнозерновий гірчиці
1 ч. л. рідкого меду
1 ст. л. оливкової олії першого віджиму
1 ст. л. води

Смажена червона риба лосось на грилі з часником і грибами покроковий рецепт

1. Покладіть сочевицю у велику каструлю разом з лавровим листом, чебрецем і бульйоном (або водою). Доведіть до кипіння на середньо-високому вогні, потім зменшіть вогонь. Тушкуйте 15-20 хвилин до готовності. Тим часом розігрійте велику сковороду з товстим дном на середньо-сильному вогні і додайте оливкову масло.
2. Як тільки гриби нагріються, додайте щіпку солі і готуйте на сковороді 6-8 хвилин, час від часу помішуючи, поки вони не стануть м’якими і злегка карамелизуются по краях. Додайте подрібнений часник і продовжуйте готувати протягом 2 хвилин, потім зніміть сковороду з огня.
3. Як тільки сочевиця не стане м’якою, добре злийте воду і викиньте зелень. Покладіть сочевицю у велику миску і додайте гриби. Акуратно перемішайте, щоб сочевиця не надто розварилася. Щоб приготувати заправку, покладіть всі інгредієнти в чисту банку з-під джему, посипте дрібкою солі і перца.
4. Закрийте банку кришкою і струшуйте, поки заправка не збереться і не перетвориться в емульсію. Розігрійте гриль до високої температури. Готуйте лосось на грилі 6-8 хвилин по своєму вкусу.
5. Полийте теплу сочевицю половиною заправки і акуратно перемішайте, щоб усе покрилося. Складіть рулет, викладіть лосось і полийте зверху залишилася заправкою. Подавайте сразу.