Заварне тісто для вареників на окропі

Як смачно зробити Заварне тісто для вареників на окропі простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. На Дону все ще сильна традиція відзначати Старий Новий рік!🎄✨Причому обов’язково з варениками.. Скільки себе пам’ятаю, вся Ростовська область в цей день ліпить вареники. Вареники з картоплею, картоплею-квашеною капустою, з обсмаженою на пахучому соняшниковій олії цибулькою, на солодке – з сиром, і незмінно з СЮРПРИЗАМИ!
Зазвичай, у начинку вкладали монети, цукор, колечко. Таке своєрідне святочне ворожіння на майбутній рік, але все це сприймають як веселий свято. З появи соцмереж, я дуже здивувалася, що далеко не скрізь є такий звичай, а велика частина Росії просто не знають про це нічогісінько)) Але ми любимо, чекаємо і кожен рік робимо смачну начинку, ліпимо вареники.
Може кому сподобається наша Донська традиція, і у вас вона приживеться!
Всіх з Наступаючим Старим Новим роком, друзі! Бажаю Миру, добра і тільки приємних сюрпризів у Новому році!🎄✨ Сьогодні поділюся з вами чудовим рецептом вареників на заварне тісто, підходить для будь-якої начинки, чудово переносить заморозку.

Інгредієнти

Для тесту:
200 -220 мл окропу
50 гр вершкове масло
50 гр сметани
0,5 год л солі
500 гр борошна

Заварне тісто для вареників на окропі покроковий рецепт

1. Кількість води залежить від якості борошна, починайте з 200 мл, а якщо відчуєте, що тісто щільне додайте на дно миски 1-2 ст л окропу і замісіть тісто середньої консистенції. Готовим..
2. В миску просіваємо борошно, додаємо м’яке вершкове масло, сметану, сіль, перемішуємо до крихти, додаємо окріп, перемішуємо спочатку ложкою, потім переносимо на килимок, замішуємо на столе.
3. Готовому даємо тісту відпочити при кімнатній температурі 10 хв, накриваємо рушником. Далі розгортаємо, за допомогою формочки або чарочки вирізаємо кружечки, викладаємо начинку, ліпимо вареники.
4. Відварюємо в підсоленій воді, додаємо сіль, лавровий лист. Далі додаємо обсмажені цибулю, перемішуємо. Готово!)