Рис з овочами і креветками по-азійськи

Друзі, як добре, що з нинішнім асортиментом продуктів на полицях магазинів, можна опинитися у будь-якому куточку світу, не виходячи з власної кухні. Рис з овочами і креветками по-азійськи на 2 порції (час приготування 20 хв).

Інгредієнти

– Рис «жасмин» 80 гр
– Креветки варено-морожені 150 гр
– Печериці 100 гр
– 2 зубчики часнику
– Зелений лук 4-5 шматочків
– Соус Кисло-солодкий з овочами 50 гр
– Солодкий Соус чилі 50 гр
– 1 яйце
– Сіль за смаком
– Кунжут – опціонально

Рис з овочами і креветками по-азійськи покроковий рецепт

1. Для початку наріжте часник, зелений лук і гриби; Потім промитий рис залийте холодною водою на товщину одного пальця у висоту, дочекайтеся закипання і підсолити, накрийте кришкою і варіть 10-12 хв на повільному вогні; Обсмажте в розігрітій сковороді на максимальному вогні до рум’янцю печериці і часник;
2. Додайте креветки і прогрійте ще 30 сек. Далі додайте соуси від Веп’s Original і прогрівайте все разом близько 3-4 хвилин на вимкненій плиті; В окремій сковороді обсмажте збите виделкою яйце і нарубаний цибулю, помішуйте лопаткою, щоб маса розділилася на шматочки. Додайте рис і обсмажте ще хвилини 3-4. Посоліть за смаком;
3. Подавайте, як на фото, посипавши блюдо кунжутним насінням і залишками зеленої цибулі. ⠀ До речі, зручність соусів, які я використовувала, полягає в тому, що вони вже мають в складі овочі, що значно прискорює процес приготування 👌🏼 ⠀ Це дуже смачно! Рекомендую повторити 🤤