Запечені курячі ніжки в гарбузі в духовці

Як смачно зробити Запечені курячі ніжки в гарбузі в духовці простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Дуже ефектне блюдо. Така гарбуз ідеально підійде на святковий стіл. Гомілки можна замінити на стегна. Найважче це гарбуз почистити.

Інгредієнти

Гарбуз 1 шт
Гомілки курячі 5 шт
Печериці
Лук червоний
Сіль, перець, приправа для курки
Оливкова олія

Запечені курячі ніжки в гарбузі в духовці покроковий рецепт

1. Гомілки посолити, поперчити, додати приправу для курки, оливкове масло, добре перемішати і дати трохи постояти. Гарбуз розрізаємо пополами, вирізаємо м’якоть. Робимо надрізи на дні гарбуза, (неглибокі). Це робиться для того, щоб гарбуз краще пропікався і ввібрала курячі соки. Додаємо трохи солі і масла. Нарізаємо м’якоть на невеликі кубики.

2. Цибуля ріпчаста великими шматочками. Гриби у мене були маленькі, якщо у вас побільше, то нарізати на половинки. Викладаємо на дно гарбуза гриби, м’якоть, цибулю, трохи солі і масла, а по краях добавяляем гомілки. Ставимо в заздалегідь розігріту духовку при температурі 180 градусів. У мене вийшло близько одного часа.

3. Час запікання залежить від сорту гарбуза. Запікаємо до готовності і м’якості гарбуза. М’якоть гарбуза повинна бути абсолютно м’якою. Якщо раптом верх починає підгоряти, то прикрийте все фольгою. Все готово. Курка виходить соковитою, а гарбуз просоченої і дуже ніжною! Серверуем і подаємо. Приємного апетиту! Це дуже вкусно.

Відео рецепт 👇