Солодкий плов з гарбуза Хапама вірменське блюдо

Солодкий плов з гарбуза Хапама вірменське блюдо простий рецепт. Хапама – це солодкий плов, приготовлений в гарбузі, дуже смачне вірменське блюдо. Раніше хапаму готували для весільних застіль.

Інгредієнти

• Гарбуз (можна взяти одну велику, або дві маленькі.) — 1 шт
• Рис – 1 кг
• Масло вершкове – 200 гр.
• Родзинки — 300 гр.
• Чорнослив — 100 г
• Курага (Сушений абрикос) — 100 г
• Горіхи волоські (подрібнені) — 1 скл.
• Цедра апельсина
• Цукор — 30 г
• Мед — 5 ст. л.

Солодкий плов з гарбуза Хапама вірменське блюдо покроковий рецепт

1. Очищаємо нашу гарбуз, відварюємо рис і обсмажуємо сухофрукти на вершкове або топленому маслі і додаємо цукор і цедру лимона !

2. Ставимо шар за шаром, рис і поливаємо його вершковим маслом, потім сухофрукти і в самому кінці додаємо горіхи і поливаємо медом!

3. Наш гарбуз змащуємо медом з маслом, загортаємо у фольгу і ставимо в духовку на 170 гр. у мене гарбуз була 4 кг, готувалася рівно 4 години !

4. Яку вагу гарбуза, таке і час готування ! За 20 хвилин до кінця готування, знімаємо фольгу і даємо підрум’янитися нашої гарбуза ! Приємного апетиту!

Відео рецепт 👇