Курка з картоплею в вершково-грибному соусі

Як смачно зробити Курку з картоплею в вершково-грибному соусі простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко.

Інгредієнти

для картоплі:
•Бейбі картопля – 800 р.
•часник Сушений мелений – 1 ч. л.
•Хмелі-сунелі – 1 ч. л.
•Копчена паприка – 1 ч. л.
•Мускатний горіх – 1 ч. л.
•Італійські трави – 1 ч. л.
•Сіль, перець – за смаком.
•Рослинна олія – 30 мл

для курки:
•Курячі стегна – 700 р.
•часник Сушений мелений – 1 ч. л.
•Хмелі – сунелі – 1 ч. л.
•Сіль – 1/2 ч. л.
•Перець – 1/2 ч. л.
•Оливкова олія – 2 ст. л.

для вершкового соусу:
•Вершкове масло – 1 ст. л
•Печериці – 250 р.
•Часник – 3 зубчики.
•Петрушка – 2 ст. л.
•Італійські трави – 1 ч. л.
•Вершки – 200 мл
•Будь-який твердий сир – 70 р.

Курка з картоплею в вершково-грибному соусі покроковий рецепт

1. Спочатку почнемо з картоплі. Я використовував бейбі картопля, ви можете використовувати будь-який, що є під рукою. Нарізаємо на невеликі часточки, можна в шкірці, але перед цим ретельно відмийте картоплю. Заправляємо всіма зазначеними спеціями, додамо невелику кількість рослинної олії і ретельно перемішати. Ставимо в заздалегідь розігріту духовку до 180 градусів на 40-50 хвилин. Переходимо до курице.

2. Ви можете використовувати будь-яку частину курки, можете цілком обробити курку, а можете взяти стегна або грудку. Я вирішив приготувати тільки з стегон. М’ясо слід висушити паперовими рушниками, щоб позбавитися від зайвої вологи, після чого приправимо спеціями і додамо невелику кількість оливкової олії, ретельно втираємо спеції в м’ясо і можна відразу обсмажувати, але краще прибрати на 30-120 хв холодильник.

3. Обсмажуємо курку до золотистої скоринки з двох сторін до повної готовності, приблизно по 5-6 хвилин з кожного боку і дістаємо з сковороди. У ту ж сковороду, де смажилася курка, додамо столову ложку вершкового масла й обсмажуємо печериці, можете плеснути невелика кількість білого вина або залити 50 мл теплої води, щоб деглазувати сковороду, на цьому етапі можна підсолити грибы.
4. Як тільки вода википіла, додамо дрібно нарізану петрушку і часник, все ретельно перемішуємо, заливаємо вершки і додамо тертий сир (за бажанням, можна обійтися і без сиру).

5. Як тільки сир розплавиться викладаємо назад в сковороду курку, зверху покриваємо соусом і готуємо на слабкому вогні 5-7 хвилин. Подаємо в гарячому вигляді разом із запеченою картошкой.

Відео рецепт 👇