Запіканка пастицио грецька

Як смачно зробити Запіканка пастицио грецька простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Пастицио – це традиційне блюдо грецької кухні, яку часто порівнюють з лазаньєю, але спробувавши ви зрозумієте, що це два абсолютно різних страви. Готуйте на мою рецептом у вас вийде шикарний сімейний вечерю😘

Інгредієнти

•Паста «Букатіні» – 300 р. (Можна замінити на будь-яку іншу порожню пасту).
•Фарш яловичий – 800 р.
•Цибуля червоний – 1 шт.
•Часник – 3 зуб.
•Вино червоне сухе – 100 мл
•Лавровий лист – 2 шт.
•Томатна паста – 1 ст. л.
•Томати у власному соку – 600 р.
•Сир Фета – 50 р.
•Сир пармезан – 50 г
•Кориця – 1 ч. л.
•Мелена гвоздика – 6 шт.
•Бульйонний кубик (яловичий) – 1 шт.
•Сіль, перець – за смаком.

Інгредієнти для соусу бешамель:
•Борошно – 50 р.
•Вершкове масло – 50 г
•Молоко – 600 мл
•Яєчні жовтки – 2 шт.
•Сир Гауда – 70 р.
•Мускатний горіх – 1/2 ч. л.
•Сіль, перець – за смаком.

Запіканка пастицио грецька покроковий рецепт

1. Обсмажимо на оливковій олії цибулю з часником і додамо до яловичий фарш, ретельно перемішуємо і як тільки фарш схопився заливаємо невеликою кількістю сухого червоного вина. Выпариваем вино наполовину і додаємо томатну пасту і всі спеції, знову все перемішуємо і заливаємо томатами у власному соку. Доводимо до кипіння, далі зменшуємо вогонь до середнього, накриваємо кришкою і тушкуємо до випаровування вологи, начинка повинна вийде густий, без зайвої жидкости.

2. Займе приблизно 1 годину. Приготуємо соус бешамель. Для цього розтопити вершкове масло і додати до нього борошно, активно все перемішуємо і обсмажуємо на середньому вогні 2 хвилини. В один етап заливаємо холодним молоком і знову активно перемішуємо, краще це робити лопаткою, а не віночком. Соус почне густіти через 2-3 хвилини і на цьому етапі додамо мускатний горіх, сіль і перець, соус не сильно загущаем.

3. Знімаємо з вогню, даємо соусу 5 хвилин охолонути і додаємо тертий сир і 2 жовтки. Знову все перемішуємо і накриваємо плівкою в контакт, щоб нічого у нас не пішло. Якщо раптом соус у вас постояв і загус, то нічого страшного, просто розігрійте активно помішуючи Для цієї страви підійде будь-яка порожниста паста, але краще всього знайти пасту «букатіні», відварюємо пасуть як зазначено на упаковке.

4. Беремо відповідну ємність для запікання, моя розміром 40 на 20 див. Закладаємо рівним шаром пасту, зверху накрошим сиром фета і додаємо трохи остиглий фарш, зверху заливаємо соусом і натремо невелику кількість сиру сверху.

5. Відправляємо в заздалегідь розігріту духовку до 200 градусів на 15-20 хвилин (до тих пір, поки не з’явиться золотава скоринка). Готову страву доїм відпочити 20-30 хвилин, після чого можна нарізати і подати до столу. Приємно апетиту🤗