Запечені перці з цибулею, сиром і кіноа

Як зробити Запечені перці з цибулею, сиром і кіноа рецепт простий в духовці. Блюдо таке смачне, ефектне і, при цьому, зовсім нескладне в приготуванні! А найцікавіше, що тут можна використовувати абсолютно будь-яку начинку, яка вам подобається🤗 Я запікала перці і з сирно-сирною начинкою – вийшло теж дуже смачно! Пошукайте, рецепт є в блозі🙌🏻 А фото які соковиті вийшли! Так і хочеться з’їсти ці перчики, поки не охололи🤤🤤🤤

Інгредієнти

1. Перець болгарський – 2-3 шт.
2. Кіноа – 200 гр
3. Сир твердий – 150 гр
4. Чебрець і прованські трави – по 1 ч. л
5. Оливкова олія – 1 ст. л
6. Ялтинська цибуля – 1 шт
7. Сіль, мелений чорний перець за смаком

ДЛЯ СОУСУ:
1. Йогурт нейтральний – 200 гр
2. Часник – 1-2 зубчики
3. Суміш прованських трав – 1 ч. л
4. Свіжозмелений чорний перець, сіль за смаком

Запечені перці з цибулею, сиром і кіноа покроковий рецепт

1. Перці добре промити, розрізати уздовж і видалити серцевину з насінням, залишивши плодоніжку вона допоможе начинці не витекти при запіканні. Кіноа відварити в підсоленій воді, згідно до інструкції на упаковці, додавши ароматних трав. Сир натерти на крупній тертці. Цибулю порізати на великі дольки.
2. Як можна щільніше начинити перці кіноа. Додати часточки лука. Збризнути зверху оливковою олією, щоб перець красиво зарум’яниться в процесі. Відправити випікатися в розігріту духовку при 200° до рум’яності, хвилин на 15-20. За пару хвилин до готовності посипати тертим перці сыром.
3. ДЛЯ СОУСУ:
Змішати йогурт з дрібно нарізаним часником, сіллю, травами і перцем. Подавати перці негайно!
Це шалено смачно, особливо з часниковим соусом! Приємного апетиту!