Голубці ліниві з капустою, рисом, фаршем і яйцем

ліниві Голубці з капустою, рисом, фаршем і яйцем простий рецепт.

Інгредієнти

Фарш 1 кг
Капуста білокачанна ( у мене молода) 600 гр
Цибуля ріпчаста 1 шт
Рис відварений до напівготовності-100-150 гр
Яйце 1 шт
Сіль , перець за смаком

Соус:
Масло рослинне 2 ст л
Масло вершкове 50 гр
Цибуля ріпчаста 1 шт
Часник 3-4 зубчики
Морква 1 шт
Протерті томати, або томатна паста
Сметана 20% 300 гр
Борошно 1 ст л
Вода гаряча 100 мл
Цукор 1 год л
Сіль, перець за смаком

ліниві Голубці з капустою, рисом, фаршем і яйцем покроковий рецепт

1. Спочатку рис відварюємо до напівготовності. До м’ясного фаршу додати дрібно січену капусту, цибулю, рис, яйце, посолити, поперчити, перемішати. сформувати тефтелі, викласти у форму для выпекания.
2. Готуємо соус: у сковороді розігріти вершкове масло, викласти дрібно нарізану цибулю і подрібнений часник, пасерувати до м’якості цибулі. Далі додаємо моркву на великій тертці, тушкуємо 3-4 хв, додаємо томатну пасту, сіль,цукор, специи.
3. У сметану додаємо борошно, перемішуємо. (щоб сметана не згорнулася, а соус був густішим) Викласти сметану в сковороду до овочів, перемішати, додати гарячу воду.
4. Такть соусу прогріються. Залити соусом підготовлені тефтелі в формі, зверху закрити фольгою, поставити в розігріту духовку до 180* на 30 хв, потім зняти фольгу і запекти ще 10-15 мин.