Чашушулі з яловичини по грузинськи класичний

ЧАШУШУЛІ – готують з яловичини, а подають просто з коржиками без гарніру. Чашушулі з яловичини по грузинськи класичний простий рецепт. М’ясо в цьому блюді незвичайно ніжне, адже воно довго гаситься з луком, помідорами і перцем. Всі господині готують по своєму, у мене свій спосіб приготування і він виходить неймовірно смачний, обов’язково спробуйте.

Інгредієнти

▫️яловичина (м’якоть, вирізка) – 1 кг
▫️ріпчаста цибуля – 2 шт.
▫️рослинне масло – 3 ст. л.
▫️вершкове масло – 80 гр.
▫️болгарський перець – 1 шт.
▫️хмелі-сунелі – 0,5 ч. л.
▫️уцхо-сунелі – 0,5 ч. л.
▫️перець чорний мелений – 0,5 ч. л.
▫️червоний перець – 0,5 ч. л.
▫️помідори середні – 4-5 шт.
▫️часник – 3 зуб.
▫️сіль – за смаком
▫️кінза або будь-яка зелень
▫️вода – 300 мл

Чашушулі з яловичини по грузинськи класичний покроковий рецепт

1. Яловичину нарізати на шматочки середнього розміру. На рослинній олії, на середньому вогні обсмажити м’ясо до легкої рум’яної скоринки, далі м’ясо посолити і додати цибулю, нарізану півкільцями, добре згасити всі разом з мясом.

2. Після додати болгарський перець, нарізаний на шматочки, помідори нарізані на шматочки і все добре протушкувати хвилин 10-15, затії додати спеції і залити водою, закрити кришкою і тушкувати на середньому вогні близько 45 -50 мин.

3. В кінці додати зелень, часник і насолодитися неймовірним смаком цього чудового блюда.

Відео рецепт 👇