Курячий холодець з желатином

Як смачно зробити Курячий холодець з желатином простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Курячий холодець з чебрецем і журавлиною

Інгредієнти

Курка тушка 1 шт (~1,2 кг)
вода 1,5 літра
цибуля ріпчаста 1 шт
морква 1 шт
селера стебла 3 шт
корінь імбиру 20 р
чебрець 3-4 гілочки
листової желатин 20 р
журавлина з/м 100 р
сіль і перець за смаком.

Курячий холодець з желатином покроковий рецепт

1. Тушку розрізати на ніжки, крила, хребет. Цибулю, моркву, селеру дрібно нарізати. У каструлю викладаємо курку, нарізані овочі, імбир почищений і 2 гілочки чебрецю, сіль і перець, заливаємо водою, на великому вогні доводимо практично до перших «булек», тобто майже до кипіння, зменшуємо вогонь до мінімуму і варимо 2-2,5 часа.

2. Дістаємо з каструлі щипцями курку, даємо їй охолонути. Бульйон проціджуємо від овочів, вони нам не потрібні, свій сік вони вже віддали. Курку почистити від шкіри і кісток, буде легко відділятися, розділити на дрібні волокна. Желатин замочити в холодній воді, коли набубнявіє віджати і додати теплий бульон.
3. В тару, в якій хочете подавати холодець викладаємо на дно куряче м’ясо, трохи журавлини і чебрецю і заливаємо бульйоном. Відправляємо в холодильник стабілізуватися. Холодець можна зберігати 72 години в холодильнику, тому зручно зробити його заздалегідь до празднику.

Відео рецепт 👇