Тушкований кальмар з помідорами, квасолею і вином Гордона Рамзі

Як смачно зробити Тушкований кальмар з помідорами, квасолею і вином Гордона Рамзі простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко.

Інгредієнти

На 4 порції:

3 ст л оливкової олії першого віджиму
1 цибулина, нарізана кубиками
4 зубчики часнику, дрібно нарізаних
1 цибулина фенхелю, дрібно нарізана ½ ч. л. пластівців чилі 2 ч. л. насіння фенхелю
1 ч. п. солодкої копченої паприки
3 гілочки розмарину, листя дрібно нарізати
150 мл сухого білого вина
2 банки по 400 г нарізаних помідорів
600 г очищених кальмарів
2 банки квасолі 400 г, злити і промити
100 г оливок Каламата без кісточок жменю петрушки, крупно нарізана
Морська сіль і мелений чорний перець.

Тушкований кальмар з помідорами, квасолею і вином Гордона Рамзі покроковий рецепт

1. Додайте в розігріту сковороду-соте масло, цибулю і обсмажте 2-3 хвилини. Додайте часник і обсмажуйте 2 хвилини. Додати фенхель, чилі, насіння фенхелю, паприку і розмарин і готуйте 3-4 минуты.
2. Збільште вогонь, додайте вино, уварите його вдвічі і додайте помідори. Доведіть до кипіння і варіть 10 хвилин. Розріжте кальмара і відкрийте плазом. Надсекіте зсередини і розріжте на шматочки > по 5-7 см.
3. Додайте в сковороду і готуйте 5-6 хвилин, постійно помішуючи. Додайте квасолю, оливки і готуйте ще 2-3 хвилини. Приправте за смаком, зніміть з вогню і додайте петрушку.
4. Розлийте по теплим мисках, збризніть оливковою олією і подавати з хрустким хлібом і простим салатом.