Хліб з червоної сочевиці, льону, вівсянки і рисового борошна

Дуже простий у приготуванні👌 М’який, по текстурі нагадує кекс. Якщо взяти безглютенової вівсянку, то хліб буде безглютеновый”. Хліб з червоної сочевиці, льону, вівсянки і рисового борошна рецепт простий.

Інгредієнти

200 гр сухої червоної (перської) сочевиці
4 ст. л насіння льону
3 ст. л рисового борошна
1 ст. л крохмалю кукурудзяного
2 ст. л вівсянки
2 ст. л насіння соняшнику (або горіхи)
2 ст. л рослинного масла
Сода гашене оцтом/лимоном 1/3 ч. л
Сіль щіпка

Хліб з червоної сочевиці, льону, вівсянки і рисового борошна покроковий рецепт

1. Сочевицю і льон замочуємо на ніч, вранці промиваємо, солимо, подрібнюємо заглибним блендером. Окремо подрібнюємо вівсянку і насіння. Змішуємо всі інгредієнти з сочевицею, в кінці додаємо соду. Викладаємо у форму, відправляємо в духовку 180°С на 40-60 хвилин, залежить від висоти форми, готовність перевіряйте зубочисткою. ⠀

2. Якщо ви не дуже любите смак сочевиці у випічці, можна додати коріандр. Якщо немає кукурудзяного крохмалю, додайте тапіоку. Масло можна не додавати. І ще невеликий нюанс по соді. Сода при взаємодії з кислотою (оцет, лимонний сік) виділяє вуглекислий газ (той самий процес утворення бульбашки).

3. Цей процес повинен відбуватися безпосередньо в тесті, заради цього все й затівається, саме ці бульбашки роблять тісто повітряним і пористим. Якщо гасити соду перед додаванням в тісто, то сенс втрачається, сода своє “відпрацювала” поза теста.