Пиріжки з капустою і яйцем

Як зробити Пиріжки з капустою і яйцем рецепт простий. Багато разів отримувала від вас запити на пиріжки і тісто для них, цей день настав! З упевненістю можу сказати, що це дуже вдалий і смачний рецепт тіста, зберігайте собі! 😉 А ще цього рецепта тесту вистачить щоб нагодувати цілу футбольну команду😁, пиріжків виходить багато. Якщо хочете невелику партію, то урізати кількість інгредієнтів вдвічі!

Інгредієнти

на 26-30 шт.

Для тіста:
540 мл молока
10 гр. сухих дріжджів
80 гр. цукру
14 гр. солі
100 гр. вершкового масла
2 яйця
70 гр. рослинного масла
800-900 гр. борошна

Для начинки:
1 качан капусти
5 яєць
Сіль/перець за смаком

Жовток для змащування пиріжків

Пиріжки з капустою і яйцем покроковий рецепт

1. До теплого молока додаємо дріжджі, 2 ст. ложки цукру і третину борошна, перемішуємо і залишаємо на 20 хвилин. Далі додаємо по черзі, жовтки (яйця попередньо розділивши на білки і жовтки), цукор, сіль, рослинне масло, розтоплене вершкове масло і збиті білки, перемешиваем.
2. Далі в кілька етапів всипаємо борошно і замішуємо тісто. Тісто має стати м’яким, еластичним, за необхідності підсипаємо ще борошна, вимішуємо до тих пір, поки воно не перестане липнути до рук. Накриваємо рушником і залишаємо на годину. В цей час готуємо начинку, яйця відварюємо і нарезаем.
3. Капусту дрібно шаткуємо й обсмажуємо на сковороді з невеликою кількістю масла. Потім додаємо до неї трохи води і тушкуємо до готовності. Змішуємо з яйцями, солимо, перчимо за смаком. Коли тісто підійде, ділимо його на маленькі частини, скачуємо кульки. Кульку тіста розкочуємо качалкою у вигляді кола, по центру кладемо начинку і защипывая краю, формуємо пирожок.
4. Перед випікаємо змащуємо пиріжки жовтком. Випікаємо при температурі 180 градусів в заздалегідь розігрітій духовці близько 20-25 хвилин. Готовність дивіться золотої скоринки зверху, вона може змінюватись. Приємного апетиту!