Запечені пиріжки з дріжджового тіста в духовці

Запечені пиріжки з дріжджового тіста в духовці простий рецепт в духовці. У цьому рецепті ви знайдете ідеальний рецепт тіста , воно до речі підійде і на пироги в тому числі!

Інгредієнти

250 мл молока
4 ст. л. цукру
дріжджі сухі швидкодіючі – 9 гр. (якщо дріжджі живі, 25 гр)
1/2 чайної ложки солі і щіпку вашої
1 яйце
борошно 3,5 – 4 склянки (обсяг склянки середній або стандартний)
100 мл рослинне масло

Начинка:
Будь-яка: картопля (як у мене), печінка, картопля, капуста, квасоля, м’ясо, загалом, що завгодно, і в тому числі солодкий варіант.

Запечені пиріжки з дріжджового тіста в духовці покроковий рецепт

1. Тепле молоко, цукор, дріжджі змішуємо. Залишається хвилин на 15-20, щоб дріжджі почали діяти. Потім додати всі інші інгредієнти і замішуєте тісто. Тісто замісили і відправляємо настоюватися на 3-3,5 часа.

2. Тісто виходить дуже ніжне і повітряне. Будьте обережні з борошном і якщо вам здається, що тісто рідке, додавайте потроху. Формуємо пиріжки, кружечки робимо будь ємністю потрібного диаметра.

3. Пиріжки кладемо на деко швом вниз і чекаємо 15-20 хвилин, після чого змащуєте яєчним жовтком з цукром Випікаємо на режимі конвенція при 180 градусі до рум’яної корочки.

Відео рецепт 👇