Чурек печиво коржі з кукурудзяного борошна

Чурек печиво коржі з кукурудзяного борошна домашні простий рецепт. На Кавказі повсюдно печуть такі коржі з кукурудзяного борошна. У нас їх дуже люблять. І є за що! 👍 Вони смачні, безглютенові і підходять для дієтичного харчування. Багато рецепти кукурудзяного чурека містять кефір, соду, сир і т. д. Я вам покажу самий простий класичний рецепт. Базовий, так сказати) Як робили наші предки😊

Інгредієнти

• Борошно кукурудзяне — 600 р
• Вода (окріп) — 560 р
• Сіль— 20 г
З цієї кількості тесту у мене вийшло 12 чуреков вагою по 95 р.

Якщо для вас це багато, то розділіть все навпіл.

Чурек печиво коржі з кукурудзяного борошна покроковий рецепт

1. У миску всипати борошно, додати сіль і влити крутий окріп. Перемішати спочатку ложкою, а коли тісто трохи охолоне, то вимісити його руками. Довго вимішувати не потрібно, просто, щоб тісто зібралося в м’який шар.

2. Накрити миску рушником і залишити на 20 хвилин. Далі, змочуючи руки водою, сформувати чурек у вигляді овалу. Товщина чурека 1-1,5 см.

3. Зробити за бажанням на поверхні чурека насічки ножем, збризнути водою і випікати в духовці при температурі 220 градусів 15-20 минут.

4. Я люблю, коли вони рум’яні) От і все. Швидко, легко, недорого і дуже корисно!

Відео рецепт 👇