Пиріжок з зеленою цибулею і яйцем

Напевно це самий простий пиріжок з зеленою цибулею і яйцем. А який він м’який )) супер на сніданок!

Інгредієнти

Кефір – 1 склянка
Борошно – 1 склянку
Яйце – 1 шт
Сода харчова – 1/2 ч. ложки
Яйце – 2 шт
Зелена цибуля – 2 стебла
Сіль – 1 ч. ложка

*моя форма для запікання 26*15

Пиріжок з зеленою цибулею і яйцем покроковий рецепт

1. одне яйце Збиваємо і додаємо склянку кефіру кімнатної температури (заздалегідь дістаньте з холодильника). ⠀ Додаємо 1 пів чайної ложки соди. ⠀ Туди ж просіваємо борошно, солимо (1/2 ч ложки) і перемішуємо вінчиком. Виходить консистенція як у сметани (додайте ще борошна або кефіру, якщо у вас виходить більш щільне/рідке тісто – це нормально, так як борошно і кефір бувають дуже різні). ⠀

2. Нарізаємо зелену цибулю і варені яйця і перемішуємо – начинка готова. Залишилося зібрати пиріжок. Я застелила форму папером для випічки. Вливаю трохи більше половини тіста, начинка (розподіліть її) і закриваю верхнім шаром теста.

3. Вирівнюємо лопаткою, щоб тісто покривало начинку і відправляємо випікати. ⠀ Духовка розігріта, 180′ близько 40 минут.

4. Перевіряємо шпажкою або зубочисткою. Дістаєте її і вона залишається сухой.

Відео рецепт 👇