Гарбузовий хліб з гарбузовим насінням в духовці

Як смачно зробити Гарбузовий хліб з гарбузовим насінням в духовці простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Сезон гарбуза в розпалі і нагадую вам про рецепті!

Інгредієнти

350 г гарбуз запечена
100 г вода1
110 г закваска пшеничне 100%
460 г борошно пшеничне вс
40 г борошно цз пшеничне(або вс)
12 г сіль
80 г вода2
40 г вода3
100 г насіння гарбуза обсмажені

Гарбузовий хліб з гарбузовим насінням в духовці покроковий рецепт

1. Гарбуз почистити, нарізати на шматочки і запекти в духовці при 200С близько 18-20 хвилин до м’якості. Подрібнити в блендері або в ступці. З’єднати гарбуз з вода1, додати борошно, замісити тісто 1-2 хвилини до однорідності. Дати тісту відпочити 30-60 хвилин для автолізу (розвитку клейковини).
2. Далі додати закваску і сіль. Замісити тісто методом складань (або в тестомесе 3/8 хв). Вода2 через 4-5 хвилин з початку замісу. Вода3 якщо тісто щільне. Дуже багато залежить від самої гарбуза. Насіння додати в кінці замісу або при першому складанні. Посуд з тістом накрити і залишити для бродіння на 3-4 години при температурі 24 – 26°C.
3. При цьому, через кожні 50 хвилин 2-3 рази розтягнути і скласти тісто (Stretch & fold). Выбродившее тісто поділити навпіл. Округлити. Отлежка 10-15 хвилин. Формовка. Розстойка 30-40 хвилин при кімнатній температурі. Далі в холодильнику 14-16 год при 6-8°C. Або ще 2 години в кому.температурі і в печь.
4. Після холодильника відразу випікати будь-яким з варіантів: 1) Зафіксуйте нитку, як показано на відео. За бажанням зробіть декоративні надрізи. 2) Перед посадкою в піч, зробити глибокий (до 1 см) надріз лезом або хлібним ножом.

5. Випікати в духовці, розігрітій до 240°C, перші 10 хвилин з парою, потім зменшити температуру до 210°C і випікати ще 15-20 хвилин. Чим солодший гарбуз, тим сильніше може підгоріти хліб. Слідкуйте за температурою. Готовий хліб остудити на решетке.