Компот Мохіто з яблук, м’яти, апельсинів і лимона на зиму в 3-літрових банках.
Інгредієнти
(на 3-х літрову банку):
Яблука – 400 гр.
М’ята – 1 гілочка
Апельсин – 2 гуртка
Лимон – 2-3 зубчики
Цукор – 1 склянка
Вода – приблизно 2,5 л.
Компот Мохіто з яблук, м’яти, апельсинів і лимона на зиму покроковий рецепт
1. Банки помити з содою, кришки прокип’ятити. Яблука помити і розрізати кожне на 4 частини, видалити серцевину. Перекласти в банку. Цитрусові помити (можна обшпарити окропом, якщо побоюєтеся, що зверху шар воску), нарізати тонкими кружальцями або половинками.
2. Закинути в банки. Додати листочки свіжої м’яти. Закип’ятити воду і залити в банки до самого верху. Накрити банки кришками (але не закочувати!). І залишити в такому вигляді приблизно на 30 минут.
3. Акуратно злити воду з банок в каструлю. Насипати в банку склянку цукру. Дочекатися, поки злитий з банок компот до кипіння, проварити його пару хвилин і залити назад у банки. Відразу ж закатати під ключ.
4. Якщо на дні залишився цукор, покладіть дуже обережно банку бочком і прокатайте, так цукор розійдеться. Перевернути консервацію, укутати в теплу ковдру і залишити в такому вигляді на всю ніч, нехай повільно остывает.
Відео рецепт 👇