Класична хрустка квашена капуста на зиму в банку

Як зробити Класичну хрустку квашену капусту на зиму в банку рецепт простий.

Інгредієнти

капуста (середні качани) – 2 шт. (≈ 3 кг)
морква свіжа – 450 р
сіль – 45 р
цукор – 17 р
насіння кропу (саме насіння!) – 1 г

Класична хрустка квашена капуста на зиму в банку покроковий рецепт

1. ВАЖЛИВО! – овочі повинні бути чистими від забруднень і гнилих листя. – весь інвентар, також повинен бути чистим. ⠀
2. Моркву нашаткуйте соломкою на середній тертці. ⠀ Капусту нашаткуйте тонкою соломкою за допомогою сокири. ⠀ В окремій тарілці змішайте сіль, цукор і насіння кропу. Перемішайте. ⠀ В глибоку каструлю (в ідеалі дерев’яну або емальований) складаємо моркву, капусту, сіль, цукор і насіння кропу. Якщо ні дерев’яної, ні емальованої каструлі немає, то беріть звичайний, вона теж підходить, але смак трохи не тот.
3. найсмачніша виходить в дерев’яному цебрі. ⠀ Перемішайте чистими руками і починайте жмякать (1-2 хвилини до утворення соку). Рухи схожі на ті, коли мнете тісто. ⠀ Акуратно притисніть масу рукою до дна каструлі. Зверху поставте тонку тарілку, а на неї глибоку ємність, у якій буде вантаж. ⠀
4. Вантаж вагою від 3 кг. Вантаж обов’язково приберіть в пакетик. Важливо, щоб він не стикався з соком, який утворюється в процесі квашення. ⠀ Накрийте тоненьким рушником або серветкою і залиште настоюватися при кімнатній температурі. ⠀ СКІЛЬКИ НАПОЛЯГАТИ. Важливе правило: чим гарячіше будинку, тим швидше капуста кваситься. У нас вдома ≈ 23-25 ⁰С і на закваску вистачає доби. ⠀
5. Але смаки у всіх різні☺️ Якщо ви любите кислу-кислу капусту, то витримуйте довше. Пробуйте капусту чистою виделкою в процесі бродіння і визначайте. ⠀ Коли ви зрозуміли, що капуста готова перекладіть її в скляну банку і приберіть в холодильник. Зберігайте її так і їжте. ⠀ РАДА ВІД МАМИ: найсмачніша капуста для квашення – це пізні сорти. Тобто сама смачна капуста виходить з капусти, яка дозріває ближче до осени.