Десерт Павлова з заварним кремом

Як зробити Десерт Павлова з заварним кремом рецепт простий.

Інгредієнти

4 яєчних білка
1 ст цукру (250 гр)
0,5 год/л лимонної кислоти
1 з/л кукурудзяного крохмалю

Заварний крем
3 яєчних жовтка
3 ст л кукурудзяного крохмалю (ніколи не замінюйте борошном)
1 ст цукрового піску
450 мл молока
200 гр вершкового масла
1 п ваніліну

Десерт Павлова з заварним кремом покроковий рецепт

1. В миску міксера збиваємо білки до піків, по одній ложці додаємо цукор і збиваємо на середній швидкості до пишної білої маси (на це піде хвилин 5). не припиняючи збивати, додаємо цукор в декілька заходів. Збиваємо ще близько 5 хвилин. Маса повинна вийти пишною, густий і глянсовою. Додаємо лимонну кислоту, крохмаль і акуратно перемішуємо ще 1-2 хвилини. Перекладаємо збиту масу в кондитерський мішок з насадкою і відсаджуємо меренги у формі кілець на деко ( як на відео) покритий пергаментом.

2. Випікаємо при температурі 70-90 °С, програма верх вниз протягом 2 годин . Меренги важливо добре просушити, тому після випікання залиште їх в духовці,до її повного остигання( я навіть залишила на ніч) В цей час приготуємо крем. Приготування: Молоко ставимо на маленький вогонь, щоб підігрілося. У мисці перемішуємо яєчні жовтки з цукром, крохмалем і повільно додаємо тепле молоко не перестаючи перемешивать.

3. Готову масу ставимо на повільний вогонь і варимо до загустіння (не відходьте від плити, щоб не прилипло і не підгоріло). Коли крем густий, як на відео, закриваємо кришкою або пакетом, щоб не утворилася скоринка і ставимо в холодне місце. Потім збиваємо вершкове масло і по ложці додаємо вже прохолодний заварний крем. Перекладаємо крем кондитерський мішок і начиняємо їм добре просушені і остиглі кошики з меренги.

4. Як на відео можна оформити і волоським горіхом, видавлюючи крем, потім шар горіхів і кремом закриваємо. Прикрашаємо ягодами або шматочками фруктів🍓🍑🍒 Готові тістечка краще вживати тоді, коли вам треба подавати, інакше основа просочиться кремом і “промокне”, я зберігаю в упаковці, де немає вологості, а мішок з кремом відправляю в морозилку. Порція приблизно 16-18 шт.

Відео рецепт 👇