Домашні синнабон булочки з маскарпоне

Як зробити Домашні синнабон булочки з маскарпоне рецепт простий з корицею.

Інгредієнти

ДЛЯ ТЕСТУ:
* 470 г борошно пшеничне
* 0,5 ч. л. сіль
* 40 г цукор
* 7 г дріжджі сухі швидкодіючі
* 1 яйце
* 230 мл молоко
* 60 г вершкового масла

ДЛЯ НАЧИНКИ:
* 70 г масло вершкове
* 60-70 г цукру
* 20 г кориці (у мене порошок какао)

ДЛЯ ГЛАЗУРІ:
* 80 г цукрової пудри
* 200 г маскарпоне
* 1 ст. л. лимонного соку
* 25 мл молока

Домашні синнабон булочки з маскарпоне покроковий рецепт

1. Приготувати тісто; слив. масло розтопити і остудити до кімнатної температури. У велику миску просіяти борошно, додати цукор, дріжджі і розмішати. Молоко підігріти до 37-40 гр і разом з яйцем додати до борошна. Замісити тісто. Додати сіль, вершкове масло і продовжувати вимішувати тісто до гладкого однорідного стану. Зібрати в кулю, викласти в миску, накрити і прибрати в тепле місце (у мене духовка з включеною лампочкою 💡) на 2 години. Через 1 годину тісто обім’яти. Тісто викласти на робочу поверхню, злегка припыленную борошном і розкачати в прямоугольник.

2. Я руками розподіляю тісто в прямокутник (приблизно 45х35 см). Тісто зберігає в собі багато повітря, тому поводитися з ним треба обережно. Вершкове масло для начинки заздалегідь дістати з холодильника і дати йому підтанути до стану помадки. Я для начинки беру 30/40 г коричневого цукру і 30/40 г білого, додаю какао-порошок (або корицю!!!) Вершкове масло шаром розподілити по тесту. Зверху посипати цукровою смесью.
3. Згорнути тісто в акуратний щільний рулет з широкого краю. Зафіксувати руками шов і нарізати з тіста «щайбочки», допомагаючи собі ниткою (або гострим ножем, але ниткою – ідеально!) Повинно вийти 12 однакових заготовок. Прямокутної форми (25 х 30 см) можна злегка змастити маслом, я викладаю пекарської папером. Викласти булочки на невеликій відстані один від одного, оскільки вони добре збільшаться в розмірі. Залишити булочки на расстойку ще на 1 годину. ❗️зверху накрити плівкою, щоб не заветрелись…

4. Тим часом, духовку розігріти до 180 гр і випікати булочки близько 25-30 хв. до золотистого кольору (при бажанні, в кінці можна включити духовку на режим «гриль», щоб синнабоны трохи підрум’янилися. Поки випікаються булочки, приготувати заливку. Перепробувавши кілька варіантів, я зупинилася саме на цьому!

5. Рекомендую і вам спробувати! Маскарпоне (хоча, це може бути і вершковий сир типу Філадельфія) з’єднати з цукровою пудрою. Додати лимонний сік і молоко. Ретельно все розмішати вінчиком до гладкої консистенції. (при бажанні можна додати трохи більше лимонного соку за смаком!) Готові булочки «Синнабон» дістати з духовки і ще гарячими змастити глазур’ю!