Горіховий торт з шоколадним кремом

«Знову шоколад…. без нього не можна?» «Одна шоколадна випічка!!!» ось такі повідомлення я вчора отримала Я задумалася і стала дивитися свою стрічку. Начебто не так вже і багато шоколадною… Незадоволені завжди знайдуться… Давайте подивимося, скільки у мене серед вас любителів шоколадних десертів. Напишіть в коментарях ❤️ А поки рецепт наивкумнейшего горіхово шоколадного торта. Як зробити смачний Горіховий торт з шоколадним кремом рецепт простий.

Інгредієнти

150 волоських горіхів
250 гр борошна
2 яйця
2 ч л розпушувача
110 гр цукру

Для крему
1 яйце
500 мл молока
40 гр кукурудзяного крохмалю
15 гр какао
110 гр цукру
80 гр вершкового масла
60 гр темного шоколаду
200 мл жирних вершків

Горіховий торт з шоколадним кремом покроковий рецепт

1. Підсмажуємо горіхи. Потім подрібнюємо в блендері в дрібну крихту. Просіваємо борошно, додаємо розпушувач і перемелені горіхи. В іншій мисці віночком яйця розтираємо з цукром. З’єднуємо з сухими інгредієнтами, замішуємо тісто. Ділимо його на потрібну кількість коржів. У мене 9 штук. Розкачуємо на присипаній борошном поверхні для випічки максимально тонко Запікаємо в розігрітій до 200° духовці 5 хвилин ( до золотистого кольору) потім відразу вирізаємо коло, як показано на відео. Готуємо крем. З’єднуємо яйце з цукром і кукурудзяним крохмалем. Просіваємо какао.

2. Перемішуємо до однорідного стану. Молоко нагріваємо до кипіння, але не кип’ятимо. Додаємо невелику кількість в яєчну масу, потім все інше. Добре перемішуємо. Ставимо на середній вогонь і варимо до загустіння на середньому вогні. В іншу миску кладемо вершкове масло кімнатної температури і шоколад. Додаємо до них гарячий заварний крем. Ретельно перемешиваем.

3. Накриваємо плівкою в контакт. Остуджуємо, потім прибираємо в холодильник годин на 5 для стабілізації. Збиваємо холодні жирні вершки до густого стану. Після цього з’єднуємо їх з кремом. Пробийте трохи крем міксером, коли дістанете їх з холодильника. Збираємо торт змащуючи кожен корж кремом. Так само змащуємо торт з усіх боків. Посипаємо перемеленої крихтою від коржів. Прибираємо торт в холодильник для просочення на ніч. Розмір коржів 16 см.

Відео рецепт 👇