Галет де руа пиріг Королів

Як смачно зробити Галет де руа пиріг Королів простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Є одна дуже цікава традиція у Франції. Це свято Пифани, раніше він проходив лише один день, а зараз триває 2 тижні. Якщо приїхати до Франції з 6 по 15 січня, то у всіх магазинах можна буде побачити у продажу круглий апетитний пиріг, який тут називають галетом де Руа, що в перекладі з французької означає галет королів.

Інгредієнти

Листкове тісто – упаковка

Франжипан (начинка)

Мигдальна борошно-150г
Кукурудзяний крохмаль-10 г (або борошно 2 ст/л)
Цукор-100 г
Ром-1-2 ст/л або коньяк (я не додала)
Ванілін
Вершкове масло-100 г
Яйця -1 шт
Цедра 1 апельсина -за бажанням

Жовток для змащування-1 шт

Галет де руа пиріг Королів покроковий рецепт

1. Готуємо спочатку франжипан (начинка) для пирога: масло збиваємо цукром до однорідності, додаємо яйця і знову збиваємо. ✅потім додаємо мигдальна борошно, крохмаль , ванілін, цедра апельсина і все добре перемішати. ✅виходить досить густа маса (консистенція показала на відео). ✅акуратно кладемо на харчову плівку і кладемо в холодильник на пару часов.

2. З листкового тіста вирізати два диска, у мене були діаметром 18 см, прибираємо в холодильник на 45 хвилин. Далі, викласти на один з них крем франжипан рівним шаром, відступаючи від країв тесту на 1-2 див. На цьому етапі можна вкласти в пиріг сюрприз у вигляді сухої фасолинки або невеликий порцелянової фігурки, у Франції так делают.
3. Краю змащувати яйцем , в середині проколоти з виделкою , накрити другим диском листкового тіста і акуратно притиснути краю, намагаючись не сильно деформувати його. ✅з допомогою леза дати форму ромашки, змастити жовтком і відправити в холодильник на 45 минут.

4. Потім знімаємо з холодильника, ще раз змащуємо жовтком і вже відправляємо в духовку при 200 градусів, до золотистого кольору ☺️ ✅неймовірний аромат стоїть весь будинок 🤤

Відео рецепт 👇