Домашній торт тірамісу з маскарпоне

Як зробити смачний Домашній торт тірамісу з маскарпоне рецепт простий.

Інгредієнти

Інгредієнти для бісквіта (діаметр 20 см):
▫️3 яйця
▫️100 г цукру
▫️1 ч. л. ванільного цукру
▫️60 г пшеничного борошна
▫️20 г крохмалю

Для крему:
▫️4 жовтки
▫️450 г маскарпоне
▫️300 г жирних холодних вершків 33-35%
▫️80-100 г цукру
▫️60 г міцного звареної кави в заварную основу
▫️50 г кави + 10 г желатину
▫️кави для просочення
▫️для прикраси печиво савоярді + збиті вершки

Домашній торт тірамісу з маскарпоне покроковий рецепт

1. Яйця акуратно поділяємо на білки і жовтки. Білки збиваємо міксером до стійких піків, поступово додаючи цукор. Потім додаємо по одному жовтку і перемішуємо на невеликих оборотах міксера після кожного. У кілька прийомів просіваємо в тісто борошно з крохмалем і перемішуємо лопаткою знизу вверх.

2. Перелити в підготовлену форму і випікаємо при 180 градусах 40 хвилин. Перевертаємо і кидаємо бісквіт над столом. Остуджуємо в цьому ж положенні, витягаємо з форми, загортаємо у плівку і прибираємо в холодильник на ніч. Для крему в сотейник перекладаємо жовтки, цукор і кофе.

3. Ставимо на водяну баню і, постійно помішуючи, доводимо до загустіння (приблизно 10 хвилин). Залишаємо охолонути. У кави розчиняємо желатин і залишаємо набухати. До маскарпоне додаємо остигнула заварную основу і перемішуємо. Вершки збиваємо міксером до стійкої массы.

4. Желатин розтоплюємо в мікрохвильовці, додаємо ложку вершків і все виливаємо в вершки, перемішуємо. Підмішуємо вершки до крему з маскарпоне. Збираємо торт, як показано на 3 видео.

Відео рецепт 👇