Мигдальне печиво амаретто з вишнею

Як смачно зробити Мигдальне печиво амаретто з вишнею простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Ці італійські амаретто стануть відмінним подарунком. Вони настільки красиві і смачні, що ніхто не повірить, ніби ви зробили їх вдома, а не купили в який-небудь дорогий кондитерської!

Інгредієнти

на 15-20 штук:
• 200 г мигдальної муки або дрібно змеленої мигдалю
• 110-120 г цукрової пудри або цукру в пропорції 50/50
• 2 яєчних білка (С0)
• 100 г сушеної вишні або журавлини
• 2 чл меду(25 г)
• щіпка солі
• цедра апельсина, за бажанням
• екстракт мигдалю/ароматизатор

глазур:
• 1 білок
• 100-130 г мигдальних пелюсток

Мигдальне печиво амаретто з вишнею покроковий рецепт

1. Змішайте всі сухі інгредієнти: мигдалеву борошно, цукрову пудру, цедру, сіль, вишні (помийте і обсушіть, великі ягоди я розрізала навпіл). Збийте білки з медом і мигдальним екстрактом до м’яких пиков.

2. З’єднайте обидві суміші. Трохи збийте виделкою білок для глазурі. Зачерпніть столовою ложкою тісто і сформуйте кульку, занурте його в білок, а потім обваляйте в мигдалевих лепестках.

3. Необов’язково робити кульки ідеально рівними Розкладіть на пергаментним папері і випікайте 14-20 хвилин при 160 градусів. Стежте, щоб мигдаль зверху не подгорал.

4. Дайте повністю охолонути на деку або акуратно перекладіть на решітку. Для ефектної подачі посипте печиво цукровою пудрою. Зберігати можна близько тижня в щільно закритій емкости.

Відео рецепт 👇