Лавандовий торт з прошарком чорничної

Втомилися від всіх тортів і хочете чогось незвичайного? Тоді обов’язково спробуйте цей Лавандовий торт з чорничної прошарком, цей неймовірно смачний, ніжний торт не залишить вас байдужим 😋🥰

Інгредієнти

Рецепт бісквіта;
на форму 18/20 см
(Так само більш докладне відео бісквіта є в стрічці 👍)

Яйця -6 шт
Цукор -200 гр
Молоко -70 гр
Масло подсол -40 гр
Пелюстки Лаванди -1,5 год л
Розпушувач-16 гр
Барвник лавандовий
Борошно -220 гр

Рецепт начинки:
Чорниця-300 гр
Цукор-4 ст л(дивитися по солодощі ягоди)
Кукурудзяний крохмаль -2 ст. л
Вода -1 ст. л

Крем для прошарку:
Вершки -550 гр(35%)
Слив сир-250 гр
Сир маскарпоне-180 гр
Ванілін -8 гр
Сах пудра-100 гр

Крем для покриття:
Вершки -400 гр(35%)
Вершковий або сирний сир-2 ст л
Сир маскарпоне -2 ст л
Сах пудра -70 гр
Ванілін-8 гр

Лавандовий торт з чорничної прошарком покроковий рецепт

1. Яйця з цукром збити до пампушкою маси. В окрему тару відправляємо гаряче молоко, масло, подрібнену в блендері пелюстки лаванди і барвник. Вливаємо в яличную масу і дуже акуратно розмішуємо. Змішуємо розпушувач з борошном повільно просіваючи вмішуємо в массу.

2. Заливаємо тісто у форму 18/20 см і випікаємо при 180* 30/35 хв Виймаємо з форми лише після повного остигання. Найкраще бісквіт залишити на ніч в холодильнику і збирати торт тільки на слід день👍Так бісквіт буде дуже класний і стабільний 👌

3. Рецепт начинки: Чорницю подрібнити в блендері, додати цукор і закип’ятити на середньому вогні. Змішати крохмаль з водою до однорідності влити в чорницю і швидко заважати до загустіння. Так як ягода у всіх може бути більш або менш водяниста,і начинка не стала тією консистенції яка вам потрібна то можна змішати ще 1 ч. л крохмалю +1 ч л води і так само заважати до загустения.

4. Крем для покриття:
Всі продукти відправити в чашу міксера і збити до щільної маси. Продукти обов’язково повинні бути холодними👍

Відео рецепт 👇