Кошичок з білковим кремом і начинкою з лимонного курда

Продовжуючи лимонну тему 🍋🍋🍋 Кошичок з білковим кремом і начинкою з лимонного курда рецепт простий ❤️😍 Кошики вийшли товстуваті, але це ніяк не псує загальну картину ☺️

Інгредієнти

Для білкового крему
Білок – 4 шт
Цукор – 200 гр
Лимонна кислота – 1/4 ч. л

Для тіста:
Вершкове масло – 180 гр
Борошно – 300 гр
Цукор – 100 гр
Яйце – 1 шт
Жовток – 1 шт
Сода – 1/4 ч. л

Джем/варення/курд для начинки
Металеві форми для випікання кошичків
Нут/горох або спеціальні кульки для вантажу при випічці
Кондитерський мішок і насадка

Кошичок з білковим кремом і начинкою з лимонного курда покроковий рецепт

1. Масло збити з цукром до пишності, додати 1 яйце і 1 жовток ще раз збити. Борошно з содою просіяти в чашу з масляною сумішшю. Замісити тісто. Тісто виходить м’яке, не липке! Розділити тісто на частини і розподілити по формах, не змащуючи їх!
2. На кожну формочку до мене йшло 60 гр тесту. Дно кошиків наколоти виделкою, зверху покласти шматочок пекарської папери і вантаж. Відправляємо в духовку хвилин на 10 з вантажем, потім ще 5-6 хвилин без. Духовка 180 градусів. Корзиночка повинна бути румяная.
3. Даємо повністю охолонути і виймаємо з форми. Робимо білковий крем: На плиту поставити каструлю з водою для парової лазні. У миску меншого діаметра змішати білки, цукор і лимонну кислоту. Після того як вода закипить, ставимо миску з білками на парову баню і починаємо збивати білки віночком або миксером.
4. На паровій бані збиваємо білки хвилин 5, вони повинні збільшитися в розмірі! Прибираємо з лазні і збиваємо ще хвилин 10 на високих обертах до дуже стійких пік!
5. Крем повинен бути дуже щільний! Перекладаємо в кондитерський мішок! Кошичок наповнюємо курдом або джемом і зверху викладаємо шапочку крему! Зберігати у холодильнику!