Торт вишневий Червоний Оксамит

Як зробити Торт Червоний Оксамит вишневий рецепт простий. Ефектний торт з легким шоколадний присмак , який готується зовсім не складно. А щоб просто вразити наповал-додамо справжнє море вишні 🍒.

Інгредієнти

Отже, готуємо бісквіт:
На торт вагою 2-2,5 кг і діаметром 16 см
(Ви завжди можете спекти бісквіт у формі ширше, просто торт буде нижче)

4 яйця
190 грам борошна
180 грам цукру
5 грам какао
170 грам йогурту або сметани
95 грам рослинного масла
1/2 упаковки розпушувача (5 грам)
2/3 чайної ложки сухого барвника (моя марка cake color, підходять два види: алюру червоний і понсо рожевий)

Начинка:
350 грам вишні без кісточок
30 грам крохмалю
120 грам цукру (у мене домашня вишня, дуже кисла, цукор можна зменшити за смаком)

Крем:
500 грам сирного сиру (не маскарпоне)
130 грам пюре
120 грам пудри
80 грам вершків 33%

Торт Червоний Оксамит вишневий покроковий рецепт

1. Яйця збиваємо з цукром і дрібкою солі до пишної маси, додаємо масло і сметану , в якій розвели заздалегідь барвник. Просіваємо борошно з какао і розпушувачем. Акуратно вимішуємо тісто і ставимо у вже розігріту до 165 градусів духовку. Випікаємо годину до сухої шпажки. Прибираємо в холодильник на плівку ще гарячим , охолоджуємо там 6 годин Якщо використовуєте гелевий барвник , то його потрібно буде більше . Барвник в цілому не необхідна річ в цьому торті . Це данина початкової подання цього торта. Можна обійтися без нього. Але раз на рік приготувати торт з барвником і з’їсти – абсолютно не страшно.

2. Начинка:
Змішуємо і уварюють до загусання. Охолоджуємо 5-6 часов.

3. 130 грам від готової начинки пробиваємо блендером до однорідності. Використовуємо креме.
4. Крем:
Сир збиваємо з пудрою, додаємо вершки, збиваємо до матового стану , додаємо пюре і швидко взбиваем.

5. Збірка торта на відео. Вирівнювала залишками крему, попередньо змішавши зі збитим м’яким вершковим маслом (брала 100 грам , збила з 20 грамами пудри і змішала з рештою кремом).

Відео рецепт 👇