Шоколадний торт зі сметанним кремом

Як зробити Шоколадний торт зі сметанним кремом рецепт простий. Неймовірно ніжний і дуже класичний смак. Ідеальний варіант для будь-якого свята.

Інгредієнти

Форма 21 див.

– цукор 130 гр.,
– яйце куряче 4 шт.,
– борошно 140 гр.,
– сіль щіпка,
– масло рослинне
(без запаху) 80 гр.,
– какао 40 гр.,
– розпушувач 2 ч. ложки,
– окріп 100 мл
+
Сметана 20%-25% 450 гр.
Вершки 33% 150 мл
Цукрова пудра 60 гр.

Шоколадний торт зі сметанним кремом покроковий рецепт

1. Яйця збиваємо з цукром і сіллю в щільну, пишну масу. Додаємо масло. Тепер вводимо всі сухі інгредієнти і акуратно перемішуємо лопаткою в одному напрямку. Швидко вливаємо окріп і добре перемішуємо. Викладаємо тісто у форму і випікаємо при 170°С близько 30 мин.
2. Обов’язково перевіряємо на суху шпажку. Остуджуємо і ріжемо на 3 коржа. Вершки збиваємо з цукровою пудрою до пишноти. Вводимо холодну сметану і перемішуємо акуратно лопаткою. (Якщо не впевнені в якості сметани, можна заздалегідь дати її на марлю, щоб пішла зайва рідина)

3. Торт краще збирати в кільці тк сметанний крем менш стабільний, але це не обов’язково. Збираємо торт. Прибираємо в холодильник на 4 години. Прикрашаємо на свій смак. Приємного апетиту і пам’ятайте солодке життя-це філософія!