Домашній зефір з кизилу на агарі

Як зробити смачний Домашній зефір з кизилу на агарі рецепт простий.

Інгредієнти

У діжу:
70 пюре кизилу
50 г яблучного пюре
100 г цукру
35 г білка
1 г лимонної кислоти

Сироп:
10гр агар агару
120мл води
200 р цукру
35 г глюкозного сиропу

Домашній зефір з кизилу на агарі покроковий рецепт

1. Щоб зробити пюре з кизилу – візьміть 200 г ягід і очистіть їх від кісточок. Запечіть в мікрохвильовій печі 3 хвилини і подрібніть блендером. Протирати через сито не потрібно. ⠀ Можна обійтися без яблучного пюре, зробити зефір на 100% кизиловом пюре, але мені так більше подобається ❤️ ⠀ Для яблучного пюре візьміть пару зелених кислих яблук, виріжте серцевину і запікайте в духовці до готовності. Подрібніть блендером. Остудіть. ⠀
2. 2 види пюре змішайте з цукром і почніть збивати на середніх оборотах, поступово додаючи білок. Лимонну кислоту. Як тільки маса почне світліти, увімкніть максимальну швидкість міксера і збивайте до щільних густих піків. ⠀ Паралельно ставимо варити сироп до 110градусов. Або 4 хвилини після закипання. І, не перестаючи збивати пюре, тонкою цівкою залийте сироп в масу. ⠀

3. Після того, як влили весь сироп, збиваємо на максимальній швидкості міксера до стійких піків. ⠀ Перекладаємо масу в кондитерський мішок з насадкою і відсаджуємо зефір. ⠀ Дати стабілізуватися 10-12 годин. ⠀ Час сушіння залежить від вологості у вашому приміщенні. Збільшуйте якщо у вас теж волого і йде дощ за вікном ☔️ ⠀ Зберігаємо в герметичному контейнері 7-10 днів