Творожно-яблучний пиріг в духовці

Як приготувати смачний Творожно-яблучний пиріг в духовці рецепт простий. На вулиці мами Маші свято – приїхали погостювати батьки! 🎉 Василина весь час з ними, Добрик потихеньку починає мене відпускати)) є час трохи видихнути і розслабитися!) хоча… Це літо багате на мій комфорт)) так що гріх скаржитися 😉 Ось і зараз я сиджу одна (!) на кухні, п’ю чай та їм пиріг!)) Пиріг вже було не раз в моєму инстаграме і, мабуть, один з рекордсменів за відгуками)) він як королівська ватрушка тільки з додаванням тертих яблук 🍏.

Інгредієнти

Тісто:
Борошно 300 г
Масло вершкове 200 р
Цукор 100 р
Розпушувач 2 ч л

Сирний шар:
Сир 300 г
Цукор 60 г
Яйце 1 шт
Ванілін

Яблука ~400 г

Творожно-яблучний пиріг в духовці покроковий рецепт

1. Я брала форму 20 див. Для тіста змішати борошно, цукор, розпушувач і масло, порзане на шматочки. Розтерти руками в крихту. Для сирного шару сир перетерти через сито або пробити блендером, щоб була однорідна гладка; консистенція (якщо сир у вас і так пастоподібний, то перетирати не потрібно).
2. Змішати з цукром, яйцем і ваніліном. Яблука (у мене було 4 маленьких) помити, почистити, вийняти серцевину і натерти на дрібній тертці. Якщо форму берете роз’ємну, то з зовнішньої сторони оберніть дно фольгою, так як може трохи підтікати. Чи просто поставте під форму деко. Крихту з тіста розділити приблизно на 4 частини, а яблука – на две.
3. Далі викласти шарами: 1/4 частина крихти, 1/2 частина яблук (просто розподілити руками), 1/4 частина крихти, Сирний шар, 1/4 частина крихти, 1/2 частина яблук, 1/4 частина крихти. Крихту і яблука просто розподіляти руками за формою. Не придавлювати. Сир викласти і розрівняти ложкою. Поставити в розігріту до 170 ° С духовку хвилин на 45-50. Тісто зверху має злегка зарум’яниться. Орієнтуйтеся по своїй духовці. Дати охолонути. Готово!)