Морквяний торт з сирним кремом і сирним сиром

Морквяний торт з сирним кремом і сирним сиром простий рецепт. Зберігайте і готуйте із задоволенням! Будь ласка, пишіть коментарі, що якщо рецепт подобається, так рецепт побачить більше людей🙏 Готую не перший раз. Діти і дорослі в захваті. У стрічці відеорецепт був раніше.

Інгредієнти

Для бісквіта:
320 гр. тертої моркви
40 гр. маку
20-25 невеликих фініків
6 яєць
100 гр. борошна в. с. або цз тонкого! помелу
2-3 ст. л рослинного масла без запаху (можна замінити на кокосову або вершкове)
10 гр розпушувача
Цукор або сахзам за смаком (у мене трохи тросниклаого)/ можна і без цукру, тк солодкі фініки
Ванілін за бажанням

Для крему:
350 гр. м’якого сиру (баночки типу Данон/ Савушкін/ простоквашино/ будиночок у селі)
250-300 гр. Сирного сиру (у мене суміш сирного типу данон і рікотти)
Підсолоджувач за смаком ( у мене фитпарад 7)

Морквяний торт з сирним кремом і сирним сиром покроковий рецепт

1. Моркву натерти на дрібній тертці. Фініки промити, залити окропом на 10 хв, прибрати кісточки і розрізати на шматочки. Жовтки відокремити від білків. До жовтків додати всі інгредієнти – моркву, мак, шматочки фініків, масло, підсолоджувач, ваніль і всю цю масу пробити блендером в однорідну масу (у мене занурювальний блендер).

2. Просіяти борошно з розпушувачем і перемішати. Білки збити до піків і акуратно ввести в загальну масу, перемішати. Викласти тісто на пергамент на деко шаром 1 см і випікати при t 180°C до легкого рум’яного кольору. Остудити корж, зняти пергамент і розділити на 4 части.

3. Сир, сир і підсолоджувач злегка збити або розмішати виделкою. Зібрати торт, змастити кожен корж кремом і прикрасити торт за бажанням (у мене подрібнені фісташки).

4. Прибирати в холодильник на пару годин або ніч! Приємного апетиту!

Відео рецепт 👇