Цветаевский яблучний пиріг

Цветаевский яблучний пиріг простий покроковий рецепт в духовці.

Інгредієнти

Тісто:
160 г борошна,
100 г сл.масла,
50 г сметани,
1 ч. л. розпушувача,
1/3 ч. л. солі.

Начинка:
400 г антонівських яблук,
250 г сметани,
1 яйце,
100 г цукру,
15 г кукурудзяного крохмалю,
ваніль,
брусниця – за бажанням.

Цветаевский яблучний пиріг покроковий рецепт

1. Масло розтопити. Змішати борошно з розпушувачем і сіллю. Додати масло і сметану. Замісити тісто. Розподілити тісто у формі 22 см, зробивши невисокі бортики.
2. Яблука тонко нашаткувати і порубати або поламати руками. Додати 50 г цукру і жменю брусниці по желанию.

3. Збити сметану з яйцем, 50 г цукру і крохмалем. Яблука викласти у форму з тестом, залити сметанною сумішшю, розрівняти. Випікати близько години при 180 гр.