Домашні рогалики з повидлом на сметані без дріжджів

щоранку мами відправляють своїх дітей в школу і ламають голову, що ж дати дитині з собою в якості перекусу. Моя фантазія обмежується сирниками, вафлями, оладками, драфлями (дерунами у вафельниці), фруктами та печивом. А що ви даєте з собою діткам? Як зробити смачні домашні рогалики з повидлом на сметані без дріжджів рецепт простий в духовці.

Інгредієнти

🔸️180 г вершкового масла,
🔸️160 г сметани,
🔸️ 390 г борошна,
🔸️ 2 ст. л. цукру,
🔸️ 1/2 ч. л. солі,
🔸️ 1/2 ч. л. соди + оцет,
🔸️ повидло.

Домашні рогалики з повидлом на сметані без дріжджів покроковий рецепт

1. Заздалегідь дістаємо всі інгредієнти з холодильника, вони повинні бути приблизно однієї температури. Розтоплюємо вершкове масло в мікрохвильовій печі до м’якого стану. Змішуємо вершкове масло і сметану до однорідності. Додаємо цукор і сіль. Перемішуємо. Борошно просіваємо, змішуємо з массой.
2. Додаємо соду, погашену оцтом. Ділимо тісто на 3 частини (для легкого розкочування тісто можна прибрати в холодильник на 20 хвилин) Розкачуємо кожну частину тонким шаром. Розрізаємо отримані заготовки на треугольники.

3. Кладемо начинку – густе повидло, і звертаємо рогалик, починаючи з широкої сторони. Деко застеляємо пекарським папером і викладаємо рогалики на невеликій відстані один від одного. Випікаємо при 170 градусах до золотистого цвета.