Шоколадний торт медовик у форматі рулету

Шоколадний торт медовик у форматі рулету 🍫 Без розкочування коржів. Ніжний, ароматний, буквально тане в роті.

Інгредієнти

Тісто:
Із зазначених інгредієнтів вийде 2 коржа 23х33 см
140 гр меду
60 гр сметани від 10%
1/2 ч. л. соди
35 гр сл масла
30 гр цукру
2 яйця
120 гр борошна
20 гр какао

Крем:
270 гр сметани від 30% (я використовую сметану Президент)
125 гр вершків (від 33%
50 гр цукрової пудри
15 гр какао

Шоколадний торт медовик у форматі рулету покроковий рецепт

1. Коржі: Соду з’єднуємо зі сметаною. Мед, масло і цукор нагріваємо на середньому вогні, поки маса не стане однорідною (до гарячого стану). Додаємо сметану з содою, перемішуємо поки піна не осяде. Вводимо по одному яйцю, щоразу розмішуючи масу віночком. Додаємо просіяне борошно з какао, при цьому маса повинна вийти по консистенції як густа сметана.

2. Борошно у всіх різна, тому, якщо тісто виходить дуже густе, то додайте по 1 ст. л. води, розмішуючи віночком, поки не досягнете потрібної консистенції. Розігріваємо духовку до 165-170С. Розподіляємо половину тіста тонким шаром (я використовую тефлоновий килимок). Випікаємо хвилин 5 хв. (не пересушите). Дістаємо, накриваємо листом пергаменту, перевертаємо і знімаємо килимок. Крем: Збиваємо вершки з цукровою пудрою і какао до сталого состояния.
3. Збиваємо окремо сметану хвилин 5-7, вона стане пишною, збільшиться в розмірах. З’єднуємо вершки зі сметаною лопаткою. Крем готовий. Розподіляємо крем по коржу, звертаємо в рулет, потім розподіляємо по другому коржу і звертаємо з першим рулетом, даємо просочитися 4-6 годин

4. P. S. Відео з декору рулету в попередній публікації 👇. Який консистенції повинно вийти тісто і яким шаром розподіляти його, можна подивитися в одній з попередніх публікацій “І знову медовик без розкочування коржів” 👇 Рулет розрізаємо гарячим ножем: занурюємо ніж в гарячу воду, витираємо насухо і ріжемо, тоді шоколадне покриття не буде трескаться.