Зефір ананасовий на агарі

Як смачно зробити Зефір ананасовий на агарі простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко.

Інгредієнти

У діжу відправляємо:
70 г білка (можна на альбумине тоді 10 г альбуміну і 60 р. Теплої води)
70 г цукру
1 г лимонної кислоти

В сотейник:
200 г пюре ананаса (у мене свіжий, просто очистила і пробила м’якоть блендером)
100 г відвару перцевої або звичайною м’яти ( заварюємо як чай, наполягаємо 2 години)
250 г цукру
30 г глюкозного сиропу (можна замінити на цукор, якщо його немає або готуєте для себе)
10 г агар-агару

Зефір ананасовий на агарі покроковий рецепт

1. Білки збиваємо з цукром до стійких піків. Сироп ставимо на середній вогонь і після закипання варимо 4-5 хвилини, постійно помішуючи. Не чекаємо павутинку, за цією технологією рідкий сироп виходить. Вводимо акуратно і повільно сироп у збиті белки.
2. Збиваємо на максимальній швидкості міксера до загустіння маси. Як на масі залишається слід від віночка, значить готово. Не перевзбейте. Слідкуйте за массой.
3. Отсадите зефір з допомогою улюбленої насадки і дайте стабілізуватися йому 10-20 годин при кімнатній температурі. Зберігаємо зефір в герметичному контейнері. Без глюкозного сиропу 5 днів. З додаванням 10-14 дней.