Кекс з родзинками в духовці на Різдво

Як смачно зробити Кекс з родзинками в духовці на Різдво простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Необов’язково чекати Різдва, щоб побалувати себе різдвяним кексом. Цей рецепт, звичайно, не на кожен день, але тут все досить просто.

Інгредієнти

починаємо готувати за день
сухофрукти/цукати – 300 г (я брала фініки, курагу, чорнослив, родзинки, в’ялену журавлину)
коньяк для сухофруктів 150 мл (можна взяти ром, або апельсиновий сік, або міцний чорний чай)
масло кімнатної температури – 160 р
цукор коричневий – 200 г (можна білий)
яйця С0 – 3 шт
борошно пшеничне – 160 г
мускатний горіх – велика щіпка

Кекс з родзинками в духовці на Різдво покроковий рецепт

1. З вечора замочити сухофрукти в коньяку. Для цього великі сухофрукти нарізати на маленькі шматочки, змішати з дрібними, залити коньяком, накрити і залишити на ніч. Ранок відкинути на сито, дати рідини стекти.

2. Форму для випічки змастити маслом, присипати борошном, струсити надлишки. Масло збити з цукром в пишну масу, по одному додавати яйця і кожен раз ретельно збивати. Додати сухофрукти, перемешать.
3. Додати просіяне борошно, мускатний горіх. Перемішати до однорідності, перекласти у форму. Випікати при 170° приблизно 1 годину до сухої зубочистки. Кекс остудити трохи у формі, потім повністю на решітці. Приємного апетиту!