Цитрусовий кекс

Чим пахне Новий рік? Апельсинами, ялиною і прянощами. 🍊🎄 Ароматний і смачний кекс ідеальний, як для святкового столу, так і на кожен день до чашки чаю. Беріть віночки в руки, будемо готувати новорічний цитрусовий кекс.

Інгредієнти

🔸100 г вершкового масла,
🔸120 г цукру,
🔸2 яйця,
🔸90 г сметани,
🔸250 р пшеничного борошна,
🔸1 ч. л. розпушувача,
🔸1/2 ч. л. соди,
🔸ванільний цукор,
🔸щіпка солі,
🔸1 апельсин або 2 мандарина.

Цитрусовий кекс покроковий рецепт

1. Всі продукти повинні бути однієї температури, тому масло, сметану та яйця заздалегідь дістаємо з холодильника. Знімаємо цедру з апельсина. Вичавлюємо сік в окрему ємність. Цукор перетераем з апельсиновою цедрою. Він забарвиться в яскраво-жовтий колір і стане ароматним. Розм’якшене вершкове масло збиваємо міксером, поступово додаючи цукор. Додаємо по одному яйця, збиваємо. Додаємо сметану, сіль, ретельно перемешиваем.
2. змішуємо Борошно з розпушувачем, содою і ванільним цукром. Просіваємо і частинами вводимо в масу. Перемішуємо. Форму простилаем пергаментом або змащуємо маслом. Я використовую хлібну форму Л11. Тісто викладаємо у форму, розрівнюємо. Якщо хочете красиву тріщину в результаті, то вздовж майбутнього кексу по центру відсаджуємо смужку вершкового масла. Випікаємо кекс в заздалегідь розігрітій духовці до готовності (сухої палички).

3. Час і температура випікання залежить від особливостей вашої духовки. Я печу 40 хв. при 180 градусах. Сік апельсина змішуємо з 1 ст. л. цукру, прогріваємо сироп до розчинення цукру. Готовий кекс дістаємо з духовки, робимо кілька проколів шпажкою і просочуємо апельсиновим сиропом. Остуджуємо. Виймаємо кекс з форми, при бажанні посипаємо цукровою пудрою або прикрашаємо цитрусами або одягають. P. S. апельсин можна замінити двома мандаринами.