Французький невидимий яблучний пиріг в духовці

Знаю, що багатьом відомий цей пиріг, але для мене це відкриття! Це дуже-дуже смачно! Будь ласка, підтримайте рецепт! Як приготувати Французький невидимий яблучний пиріг в духовці рецепт простий і ніжний.

Інгредієнти

КБЖУ на 100 гр 113/2,5/3,2/18

Яблука очищені 800 гр
Яйце 2 шт
Борошно пшеничне 80 гр
Молоко 3,2% 100 мл
Цукор 50 гр
Масло вершкове розтоплене 20 гр або рослинне
Розпушувач 1 год л
Щіпка солі і ваніліну
Цедра 1-го лимона і лимонний сік 20 гр

Французька невидимий яблучний пиріг в духовці покроковий рецепт

1. Очищаємо яблука і нарізаємо їх тонкими слайсами. Чим тонше – тим краще. Для нарізки слайсів можна використовувати звичайну тертку. Одна з її сторін як раз для слайсів! Нарізали яблука, додали в них лимонний сік, перемішали і відсунули вбік. Робимо тісто два яйця Збиваємо з дрібкою солі. Можна просто збивати віночком. Додаємо цукор, ванілін і збиваємо ще раз.

2. Додаємо молоко, розтоплене масло і цедру, перемішуємо і додаємо борошно. Перемішуємо до однорідної маси. В кінці додаємо розпушувач. Перемішуємо. Тісто готове. Додаємо до нього яблука і все добре перемішуємо. Вийде кожен слайс яблука прям закутаний в тісто! Викладаємо у форму для запікання. У мене діаметр форми 18 см.

3. Якщо візьмете діаметр більше то пиріг буде нижче. Можна взяти діаметр 16 і тоді пиріг буде вище😄 Утрамбовуємо тісто у формі. Яблука повинні стати єдиним цілим. Випікаємо при 180 гр близько 50 хвилин! Слідкуйте за своєю духовці. Залишаємо остигати пиріг. Нам потрібно щоб він повністю охолов! Посипаємо пудрою і подаємо!